Architectuur

ARCHITECTUUR, ONTWERPEN EN BOUWEN!

Vroeger werd het woord bouwkunst gebruikt als het over architectuur ging. En bouwkunde gaat natuurlijk over de technische kanten van het bouwen. Al deze woorden zijn niet van belang als je "gewoon" van de lijnen, contrast en mooie materialen wilt genieten. De schoonheid in de gebouwen om je heen, je ziet ze elke dag maar staat er niet dagelijks bij stil. Jammer, want als je echt kijk zul je juist in je directe omgeving dingen zien die je nooit eerder zijn opgevallen.

DE SCHOONHEID VAN ARCHITECTUUR

Dat mooie geveltje van het huis bij je om de hoek, of de bovenwoningen in de winkelstraat waar je al jaren komt. Het zijn vaak stuk voor stuk architectonische meester werkjes. Als je in een andere stad of ander land bent wordt je vaak overrompeld door de schoonheid van de architectuur daar, van het onbekende.

Blijf vooral om je heen kijken naar al het mooie wat de bebouwde omgeving je te bieden heeft. De de vormgeving van steden, gebouwen, interieurs, landschappen, meubelen en objecten zijn meer dan de functionele tools waarvoor ze zijn ontwikkeld. De foto's op deze pagina zijn mijn waarnemingen van de omgeving die iedereen elke dag om zich heen kan zien. Ongeacht de plaats waar je woont, iedereen heeft monumenten in zin omgeving.

 

 

 

SOOIETS IN WERELDSTEDEN

 

Amsterdam

Wereldsteden als New York, Tokio, Parijs, Londen of Amsterdam ze spreken allemaal tot de verbeelding! Maar ook de stad waar je zelf leeft is vaak mooier dan je denkt. Kijk om je heen. Als je echt om je heen kijkt ga je dingen zien die je eerder niet zag. Laat je verleiden door de gebouwen, de mensen om je heen en de natuur.

 

 

SOOIETS EN GEBOUWEN

 

Jardin des Plantes

De gebouwen om ons heen vormen de ziel van onze steden en dorpen. Ze vertellen ons over het verleden en geven een blik op onze toekomst. Maar gebouwen zijn vooral mooie objecten. Oude panden vertellen de verhalen van lang geleden en reflecteren vaak de welvaart van weleer. Alle moderne bouwwerken om ons heen geven een doorkijk naar de toekomst. Oud en jong hand in hand zoals dat hoort.

 

 

SOOIETS MET OBJECTEN

 

Objecten

Objecten om je heen. Of je nu thuis bent in de natuur loopt of op het strand ligt tijdens een vakantie. Ze zijn er altijd en overal! Tegenwoordig heb je bijna altijd een camera bij je. Digitaal materiaal schiet je snel en gemakkelijk, maar het gaat natuurlijk om zien en kijken. Een object, zoals de steen hierboven, die ik op een strand op Corsica  zag liggen liet me zijn hart zien. Een hart van steen. Wauw!

 

SOOIETS OP SOCIAL MEDIA