Gebouwen, hard van buiten zacht van binnen

GEBOUWEN, HARD VAN BUITEN

De gebouwen om ons heen vormen de ziel van onze steden en dorpen. Ze vertellen ons over het verleden en geven een blik op onze toekomst. Maar gebouwen zijn vooral mooie objecten. Oude panden vertellen de verhalen van lang geleden en reflecteren vaak de welvaart van weleer. Alle moderne bouwwerken om ons heen geven een doorkijk naar de toekomst. Oud en jong hand in hand zoals dat hoort. Ze kunnen je inspireren en bieden je onderdak tegen de elementen maar zijn vooral vaak je thuis.

GEBOUWEN, ZACHT VAN BINNEN

Als je het leuk vindt om te fotograferen dan kun je je geen beter 'model' wensen dan een gebouw. Mooie rondingen of harde verticale en horizontale lijnen, ze vormen een prachtig schouwspel. Contrast van licht en donker, jong en oud of de pure éénvoud van van een slagschaduw, wauw!

De foto's hieronder begint met een mooi voorbeeld van hoe oud en nieuw hand in hand kunnen gaan. Museum de Fundatie in Zwolle is gebouwd tussen 1838 en 1841 en deed dienst als Paleis van Justitie tot er in 2013 een UFO landde. Sinds 2004 doet het gebouw dienst als kunstmuseum. De Fundatie is ook een mooi voorbeeld van tegenstrijdigheid. Je vindt het gebouw in haar huidige staat beter dan de vorige versie of je vindt het lelijk en verlangt terug naar hoe het was. Een prachtig voorbeeld van "over smaak valt te twisten". Kortom, of je nu houdt van moderne architectuur of de bouwkunst van weleer? er is vast bij je in de buurt een bouwwerk dat je mooi of lelijk vindt en zo moet het ook zijn.

SOOIETS OP SOCIAL MEDIA