Parijs

PARIJS BEZOEKEN? JA DOEN!

Parijs de lichtstad, de stad van de liefde maar ook de stad van de aanslagen op Charlie Hebdo en de Bataclan in 2015. Voor mij persoonlijk vooral een stad waar ik mij altijd heb thuis gevoeld. In de jaren negentig heb ik Parijs vijf jaar "mijn" stad mogen noemen. Wonen in het 20-ste arrondissement en werken in het 18de, wat een feest! Maar ook toen de dreiging van aanslagen. In 1995 zat je niet voor je lol in de Metro, liepen er soldaten op straat en waren de prullenbakken op straat afgedekt. Helaas zijn dit berichten waar we keer op keer mee worden geconfronteerd in de wereld. Parijs staat niet alleen in de golf van gewelddadige aanslagen, ook elders in de wereld zijn deze zaken aan de orde van de dag. Helaas!

 

 

Terug naar Parijs

November 2014 was mijn laatste bezoek aan de hoofdstad van Frankrijk. Logeren bij Mama Shelter in het 20-ste arrondissement, om de hoek van mijn oude woning en recht tegenover Le Fleche D'or waar ik veel toen kwam. Een gezellige, multiculturele en hippe buurt is het geworden. Centraal gelegen in het hart van de stad en het "dorp van de doden" Cimetière du Père-Lachaise om de hoek. Iedereen kent de grote monumenten zoals de Ijffeltoren, de piramide van du musée du Louvre en natuurlijk de Arc de Triomphe.

 Le coulée verte

Maar de stad heeft pas echt veel te bieden als je niet langs de grote boulevards en bezienswaardigheden gaat. De kleine straatjes die tussen deze veelbezochte plekken in de stad verborgen liggen zullen je verrassen. Te voet of op de fiets is in deze stad het meeste te ontdekken. Je zult verbaasd staan van al het mooie wat voor veel bezoekers verborgen blijft. Ga bijvoorbeeld 4.5 km boven de stad lopen in een prachtig park, La promenade plantée ou coulée verte. Begin op dit adres 44-46 rue de Lyon, dichtbij Place de la Bastille.

SOOIETS IN BERIJN

Berlijn
No title

SOOIETS IN GENT

Architectuur
Gent

SOOIETS IN ZWOLLE

Architectuur
De peperbus